dimecres, 11 de novembre de 2015

Estimulant la lectura des de la primera infància

Rosa Fité a un dels tallers
El dia 20 d'octubre, l'Escola Bressol Municipal Calvet d'Estrella, va aprofitar la reunió d'inici de curs per donar el tret de sortida a l'activitat del Conte Viatger amb les famílies dels nens i nenes de 2 a 3 anys del centre. Aquesta activitat durarà tot el curs, compta amb la col·laboració de la Biblioteca del Nord i té com a objectiu principal familiaritzar des de ben petits als nens i nenes amb la lectura. Cada setmana del curs les famílies s'enduran a casa un conte i un àlbum en el que explicaran com s'ho han passat compartint estones amb el seu fill o filla llegint en veu alta i mirant les imatges.
El tret de sortida el va donar la Rosa Fité que va realitzar un taller per a les famílies ensenyant a teatralitzar la lectura i gaudir encara més d'aquests moments de complicitat i joc.
A final de curs es farà un altre taller i les famílies podran compartir les seves experiències que també hauran quedat recollides a l'àlbum.
Segons persones expertes l'hàbit lector redueix l'estrés, ajuda a dormir millor, desperta la curiositat... Ajudem-los a gaudir del plaer de la lectura!