dimarts, 22 de desembre de 2015

La relació entre infants

Imatge estreta d'internet
L'escola Teresa Claramunt va organitzar a través del programa la xerrada "La relació entre germans: convivència, conflictes i gelosia". Aquesta activitat dirigida per Núria Ribera, psicòloga i professora de la Universitat de Barcelona, va ajudar a reflexionar a les famílies sobre diferents aspectes de la relació dels nostres fills i filles amb d'altres nens i nenes.

Sovint la relació entre els infants es caracteritza per la seva ambivalència: s'estimen, es necessiten, es barallen, senten gelosia... A les famílies les preocupa que els seus fills i filles es barallin ja sigui amb germans/es, amb companys i companyes de classe o, simplement amistats, ja que entenen que suposa un patiment emocional que caldria evitar.

A través d'una perspectiva positiva es van oferir eines per ajudar als nens i nenes a progressar adientment i facilitar la convivència a la llar i a l'escola. Les famílies que van assistir-hi van trobar molt adequat el format i contingut, marxant amb la sensació de poder enfrontar aquests conflictes d'una altra manera